domaci filmovi

Jeste li čuli da - Jakovo mleko je pink boje.(a cije je mleko boje city record-a ?)
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Uticaj televizijskog programa na razvoj dece
(1 pregleda) (1) gost

TEMA: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece

Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 10 meseci #22529

• Lidija Vuk
  • VAN MREŽE
  • rang kralj smeha
  • Poruka: 11931
Poslednjih godina sve je veća pojava nasilja među decom u školama ili u parkovima.

Na televiziji puštaju mnogobrojne crtane filmove koji su puni nasilja. Tu je i čuveno američko rvanje, a ima i još dosta emisija sličnog tipa.

Vodite li računa šta vaša deca gledaju na televiziji, kakve igrice igraju i razgovarate li sa njima o tome kako da ne budu žrtva nasilja.

Kako sprečiti širenje ove negativne pojave? Koje je vaše mišljenje?

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 10 meseci #24518

• Zoro
  • VAN MREŽE
  • Zabranjen
  • Poruka: 10457
Kao prvo izvini što sam tek sada video tvoju temu.
Neverovatno koliko je ovo veliki problem a kako lako zatvaramo oči na njega!

Koliko god da imate novca NE DETETU televizor u sobi.

Znam da neće zvučati lepo ALI KONTROLA I SAMO KONTROLA.
Zahvalnici: Snež, gutabgd

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 8 meseci #42066

• Snež
  • VAN MREŽE
  • Zabranjen
  • Poruka: 8095
Roditelji moraju detetu "dozirati" gledanje TV.

Prokleta gužva od života, stalna borba da se obezbedi egzistencija pogoduje tome da smo umorni kao psi uveče i da priznavali mi to ili ne i te kako prija ako je dete "mirno" i zadubljeno u TV.

A kako utiče POGUBNO

Nema više Branka Kockice, pčelice maje, Štrumfova.

Da li je iko od vas pogledao današnje crtane?
Strašno!
Zahvalnici: Zoro, gutabgd

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 8 meseci #42069

• Lidija Vuk
  • VAN MREŽE
  • rang kralj smeha
  • Poruka: 11931
Većina današnjih crtaća jeste puno nasilja, a i rečnik u njima je grozan.

Mom detetu sam nabavila stare Diznijeve crtaće na DVD-u i objašnjavam joj šta je dobro, a šta ne.

No i u parku kad pogledaš deca se ne igraju kao ranije, već se igraju tih novih crtanih filmova i puno dece je jako nasilno.

Prošlog leta u parkiću gde idemo svaki dan jedno dete je svojoj majci opsovalo majku, jer je pao.

I šta će sutra taj dečak raditi svojoj majci? Hoće li je možda i tući?

A ko je kriv? Onaj ko ne vaspitava svoje dete kako treba.

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 6 meseci #53570

• engracia
  • VAN MREŽE
  • rang kralj smeha
  • Poruka: 3707
DJECI NE TREBA ZABARANITI GLEDANJE TELEVIZIJE, NEGO POČETI RAZMIŠLJATI O TOME KAKO KORISTITI STVARNE MOGUĆNOSTI KOJE TELEVIZIJA PRUŽA I KAKO TELEVIZIJI U KUĆI DATI PRAVU MJERU.
trebali bi... Planirati vrijeme i sadržaj gledanja televizijskih programa, što vrijedi i za djecu i za odrasle. Odrasli upravo svojim primjerom mogu pokazati kako je kontrolirano i selektivno gledanje TV programa ono što nam može pružiti zadovoljstvo.

Kontrolirati što dijete gleda u odsutnosti roditelja, o tome razgovarati s djetetom.

Ograničiti vrijeme koje dijete provodi s televizijom.

Brinuti o primjerenosti sadržaja TV programa dobi djeteta.

Pogledati zanimljive i primjerene emisije zajedno s djetetom i o tome razgovarati, objasniti djetetu razliku između filma i stvarnog života.

Ne dozvoliti gledanje TV djetetu u kasnim večernjim satima jer ne samo da sadržaji mogu nepovoljno utjecati na dječji san, već i sami optički podražaji umaraju dijete i ono ne može mirno spavati.
Život je borba - nastoj pobijediti, ali ako izgubiš - ne smiješ tugovati. Cilj života je ljubav - a ona traži žrtve.

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 6 meseci #53984

• Sini
  • VAN MREŽE
  • VIP član
  • Poruka: 6394
Današnji crtani su kao nekad horor filmovi.
Program na TV-u je katastrofalan, ni ja kao star dripac nemam šta pogledati na TV,a kamoli djeca.
Prije nekoliko dana sam bio prisutan kada je od kolege dijete gledalo crtani film i u jednom momentu se strese od straha.Stvarno jako ružno za vidjeti.
Da se radilo o mom djetetu,izbacio bih TV napolje, ako dijete nema šta da vidi,bolje da negleda ništa, nego da doživljava stresove od crtanih filmova, da ih tako nazovem.

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 6 meseci #57392

• fric
Uticaj televizije na decu je katastrofalan,a najveći primer je farma gde se moglo od VIP ličnosti čuti više psovki nego na seoskom vašaru!!!

Odg: Uticaj televizijskog programa na razvoj dece pre 1 godinu, 6 meseci #57914

• Snež
  • VAN MREŽE
  • Zabranjen
  • Poruka: 8095
Poguban
11-20100805.jpg
1-20100805-15.jpg
Poslednja izmena: pre 1 godinu, 6 meseci od Snež.
Zahvalnici: Zoro, gutabgd
Moderatori: Silvi, Mitke91
Vreme za pravljenje stranice: 0.19 sekundi